FŰZŐK

 

Manapság a hölgyek a fűzőt elsősorban az esküvői ruhájuk alatt viselik, mint esküvői fehérneműt.

A nőknél a darázsderék megszerzésének, valamint a mell megemelésének, formázásának  eszközét ,vagy a nem kívánatos zsírpárnákat próbálja ” megzabolázni”  a fűző vagy míder.

fűző egy úgynevezett strukturális ruhanemű, amelynek nem csak díszítő, hanem alakformáló szerepe is van. Az alakformáló szerepét sokan tulajdonítják a közismert derékméret csökkentő hatásának, azonban ennél több titkot rejt. A bevarrt merevítői kitűnő tartást biztosítanak, melynek köszönhetően nem rogyik be, nem gyűrődik össze. Így megfelelő alapot szolgáltat a külső ruha kívánt sziluettjének biztosításához.

Minden kornak más volt a fűző divatja, más szabással, más stílussal rendelkeztek, de alkalmakhoz is igazították a fűzőt, mint például esküvői fűző, fűző lovagláshoz, fűzőterhesség idejére (bizony ám!), fűző utazáshoz, fűző bálokhoz, de főleg fűző a mindennapi élethez.

Szerkezeti kialakítása főleg a hosszanti merevítőkre irányul. Régebben a fűző halcsontból ( bálnaszilából) készült, de fapálcákat és egyéb rugalmas merevítőket is szívesen alkalmaztak a fűző merevítésére.

A mai fűző gyártók állatvédelmi okokból a rugalmas, rozsdamentes acél mellett tették  le a voksukat.

Rengeteg tévhit és mítosz látott már napvilágot a fűzővel kapcsolatban. . Nincs még egy olyan ruhanemű, ami ennyi vitát váltott volna ki a társadalomban. A század elején az emancipáció, a női felszabadulás szimbóluma lett a fűző levetése.  Ám, mint tudjuk a nők nem kényszerből hordják ezt a ruhadarabot, hanem nőiességük kihangsúlyozására!

Manapság a fűzőknek csak a képzelet szabhat határt és mi is csak ajánlani tudjuk, hiszen csodálatos esküvői fűző kollekciónkban mindenki kedvére válogathat.

Hát fűzőre fel hölgyeim!

Találatok rendezése

Kövessen minket Facebookon!

Partnereink